In 2020 opent Dienstencentrum ‘t Klavertje een nieuwe woonvorm op de site van Portavida in Genk.

Voor deze woonvorm gingen we op zoek naar een leuke naam die binnen onze organisatie past. Na een eerste ronde werd er een selectie gemaakt van drie namen: Hogerveld, Stiemerveld en Stiemerberg. Tot 14 juni kon er gestemd worden via de website van ‘t Klavertje.

Er werd in het totaal 210 keer gestemd. De naam die gekozen werd, met maar liefst 60% van de stemmen is …

‘HOGERVELD’

Hogerveld verwijst naar de berg waarop de nieuwe woonvorm gelegen is. ‘Veld’ verwijst naar de andere woonvormen van Dienstencentrum ’t Klavertje (Beukenveld, Laekerveld).

Hogerveld is prachtig gelegen , vlak bij de shoppingcentra van Genk. Er komen 15 aangepaste appartementen met een living, kitchenette, terras, een slaapkamer en aansluitend een badkamer. Er komt ook 1 studio voor zorghotel. Daarnaast zijn er een aantal gemeenschappelijke ruimtes: ruime leef- en zitruimte, badkamer met bad en keuken.

Dienstencentrum ’t Klavertje zorgt voor de deskundige ondersteuning 24 uur op 24 uur. Deze vernieuwende woonvorm legt de focus op de zelfstandigheid van de bewoners. Er is oog voor het evenwicht tussen een eigen leven en toch voldoende sociale contacten.