🌟 WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 🌟
We stelden enkele vraagjes aan vrijwilligers van Beukenveld rond hun vrijwilligerswerk vroeger en nu ten tijde van corona.
Wij zouden het fijn vinden dat we ook vrijwilligers van de andere afdelingen in de kijker kunnen zetten!
Kan of wil jij ook iets vertellen, laat het dan zeker weten via communicatie@kla.stijn.be

Vanessa De Voeght bijt de spits af, in deze speciale week….

Ik ben als huishoudhulp bij mijn vorige werkgever in Beukenveld beginnen werken. Ook nu werk ik nog altijd als huishoudhulp voor een aantal bewoners in Beukenveld, intussen wel bij een andere werkgever. Ik ben bijna dagelijks een aantal uren in Beukenveld voor mijn job. Ik vind dat er in Beukenveld altijd een huiselijke en familiale sfeer hangt. Er wordt van alles ondernomen om de bewoners een aangenaam verblijf te geven.
Ondertussen doe ik ook al 6 jaar vrijwilligerswerk in Beukenveld. Oorspronkelijk ben ik gestart bij Cris VL maar Beukenveld kan als het voor mij lukt ook beroep doen op mij, voor andere bewoners of voor de groep.
Ik ben al jaren de vaste vrijwilligster van Cris, we hebben samen al veel beleefd, we gaan sinds een paar jaar ook samen op vakantie naar de Belgische Kust.
Ik vind het heel fijn omdat ik zoveel vriendschap van de mensen terug krijg en omdat ik de mensen tijdens een uitstapje zie genieten. Dan weet je weer waarom je dit doet!
Corona heeft overal veel roet in het eten gegooid. Eerst kon ik niets meer samen met de mensen doen, maar stilaan gaan we terug naar het nieuwe normaal. Toch betekent dit ook voor mij extra oplettendheid bij de uitjes, want we zijn toch wel een beetje verantwoordelijk voor de bewoners. Ik ben super blij dat er terug meer dingen kunnen gedaan worden.

Vanessa

Bedankt Vanessa om dit, met ons allemaal te delen. Wij zijn super blij met een vrijwilligster zoals jij! 👍🏻💕

 

Als volgende willen we graag Kristel Persoons aan het woord laten:

Ik werkte via mijn werkgever IN-Z als huishoudhulp in Beukenveld. Op deze manier heb Beukenveld en zijn bewoners leren kennen. Wat mij al snel raakte was de grote dankbaarheid die ik kreeg van de bewoners in Beukenveld. Die dankbaarheid is ook voelbaar bij de begeleiding. Hoeveel jaar ik nu al zichtbaar ben in Beukenveld als vrijwilligster weet ik zelfs niet meer, maar al verschillende jaren. Ik doe trouwens ook nog vrijwilligerswerk bij een andere jongen die niet in Beukenveld woont. Beukenveld kon al regelmatig rekenen op mij voor groepsactiviteiten, (Paal op stelten, terrasjes doen, wandelingen…) en ook kom ik wekelijks voor een individueel moment met Jan. Wij zetten ons dan samen achter de computer. Met David ga ik samen naar het voetbal in Genk. Ook bij acties wil ik graag helpen als het lukt… zo stonden we al samen met andere vrijwilligers worstenbroodjes te bakken. Tijdens mijn werk in Beukenveld is er altijd wel iemand die een babbeltje komt slaan. Ik zou dit vrijwilligerswerk aanraden aan iedereen: zien hoeveel plezier de bewoners hebben aan deze momenten en zien hoe gelukkig mensen van deze kleine dingen worden geeft grote voldoening. Tijdens corona viel alles stil, we hebben toen weinig voor elkaar kunnen betekenen. Dit was heel spijtig vooral voor de bewoners voor wie die periode nog zwaarder was dan voor ons allemaal! Ook voor ons was dit geen plezante tijd maar voor de bewoners van Beukenveld nog minder.

Kristel Persoons

Bedankt Kristel om dit met ons te delen, wij zijn heel blij met een vrijwilliger zoals jij! 👍💕

 

We zetten we ook deze mooie vrijwilligster in de kijker:

Heidi Reykers
Ik woon in Paal en heb Beukenveld leren kennen doordat ik op zoek was naar een organisatie in de buurt waar ik wat vrijwilligersuren kon doen. Na een gesprek met Hilde wilde ik er graag voor gaan, en zie, intussen ben ik al 4 jaar een vast kookmoeke in Beukenveld. Ik probeer wekelijks op donderdag voor een lekkere maaltijd te zorgen. Vooral de warmte die ik van de bewoners krijg en de fijne contacten met de begeleiders zorgen ervoor dat ik met een fijn gevoel terug naar huis keer. Ik krijg tijdens en na mijn vrijwilligersuren zoveel liefde dat dit mij persoonlijk energie geeft. Naast dit vrijwilligerswerk ben ik huisvrouw en ben ik grootmoeder. Naar mijn kleinkinderen gaat veel tijd… Tijdens corona viel alles stil, vooral het missen van iedereen vond ik heel moeilijk. Intussen ben ik er wekelijks weer, en geniet ik weer van elke donderdagvoormiddag.
Dank u wel Heidi Reykers , om je verhaal met ons te delen.

Wij zijn super blij met een vrijwilliger als jij!👍💕

     

Een volgende mooie vrijwilliger in beeld:

Dominique Vanduffel

Ik ken Beukenveld al van bij de opening, ik was vrijwilliger in de Botermijn als busbegeleider en chauffeur. Ik ging deelnemers thuis ophalen en weer thuisbrengen. Ik ben al meer dan 20 jaar (vanaf 1999) vrijwilliger bij de Botermijn en vanaf 2019 in Beukenveld. Op een bewonersvergadering in de Botermijn werd de vraag gesteld of ik geen zin had om individuele vrijwilliger te zijn in Beukenveld. Intussen rijdt ik niet meer met de bus maar ben ik wekelijks in Beukenveld om samen met Petra een mooie namiddag te hebben. Telkens als ik binnen kom in Beukenveld zie ik een glimlach op de gezichten van de mensen, ik word hartelijk ontvangen en er is altijd tijd voor een kort babbeltje. Dat geeft heel veel voldoening. Bij de jaarlijkse tuindagen in Beukenveld kom ik, als dit lukt, de handen uit de mouwen steken. Intussen ben ik op pensioen en ben ik een grootvader met vele hobby’s. Ik zit in een muziekband Alto-Frejo, volg Engelse les, ben een dierenvriend en zit in de Roeters club, …. Ik geniet van het vrijwilliger zijn in Beukenveld omdat ik zo mijn sociale contacten met mensen met een beperking kan onderhouden. En omdat het kleinste gebaar wat je doet, de grootste voldoening geeft. Tijdens corona was er een scherpe controle die moest opgevolgd worden zoals je aanmelden, mondmasker dragen, handen ontsmetten, afstand houden…. Gelukkig worden deze voorschriften stilaan afgebouwd en kunnen we na de corona-tijd verder werken als gezonde vrijwilligers.

Dominique Vanduffel

Bedankt Dominique om je verhaal met ons te delen. Wij zijn heel blij met jou als vrijwilliger in Beukenveld.👍🏻💕

Nog iemand in de kijker:

Alex Van Roosbroeck

Ik ben van tijdens de bouw van Beukenveld en zelfs, er voor al , vrijwilliger van ’t Klavertje. Eerst was ik lid van de Vriendenkring van de Botermijn. Zo heb ik mee mijn schouders gezet onder de voorbereidingen van de bouw van Beukenveld. Ik ben dus al heel wat jaren actief betrokken. Ook was ik jaren lid van de Raad van Toezicht van ’t Klavertje. De Ter Dolen fietshappening, eetdagen enz… daar heb ik mijn schouders mee onder gezet. Sinds de bouw van Beukenveld ben ik actief vrijwilliger in Beukenveld, sporadisch help ik ook in de Botermijn en ik engageer me ook nog voor Openhart Paal. Ik probeer ook anderen warm te maken om als vrijwilliger zichtbaar te zijn in Beukenveld. Dit door samen in de tuin te werken, of door maandelijks met een clubje wandelaars een wandeling te maken met de bewoners van Beukenveld. Mijn leukste herinneringen aan mijn vrijwilligerswerk zijn oa. de opening van Beukenveld en de nieuwjaarsrecepties voor de vrijwilligers en buren van Beukenveld. Waarom ik mensen zou aanraden om vrijwilliger van Beukenveld te worden? Ik vind de waardering voor het gedane werk van de bewoners en het personeel bijzonder fijn. Het helpt ook om de levenswijze en de noden van de bewoners beter te begrijpen. De afgelopen maanden was het vrijwilligerswerk minimaal. Buiten het onderhoud van de tuin van Beukenveld, helpen bij de Kersttocht van Beukenveld en wat fruit plukken voor de Botermijn, lag alles een tijd stil. Mijn grootste bezorgdheid was al die maanden om niemand in Beukenveld of de Botermijn te besmetten. Ik ben dus heel voorzichtig geweest in mijn contacten.

Bedankt Alex om dit met ons te delen! Super om op zo’n geëngageerde mensen als jij te kunnen rekenen. 👍🏻💕

Als volgende is Mario Schepers aan de beurt:

Ik ben Mario, de man van Kristel. Hoe ik Beukenveld heb leren kennen is dus wel duidelijk. Mijn vrouw was al vrijwilligster in Beukenveld en ik ben er zo mee in gerold. Wat mij vooral treft tijdens mijn vrijwilligerswerk is hoe dankbaar de bewoners zijn, de glimlach en het plezier van hun gezichten kunnen aflezen daar doe ik het voor. Het is heel zichtbaar dat de bewoners genieten tijdens deze activiteiten. Samen met Kristel kan Beukenveld rekenen op ons voor groepsactiviteiten of voor acties. Als het lukt dan wil ik graag de handen uit de mouwen steken. Ik ben vooral in beeld als begeleider tijdens de voetbal van Genk. Ik rijd dan met het busje van Beukenveld, volgeladen met enthousiaste supporters van Genk. Ik denk dat ik al ongeveer 4 jaar in beeld ben in Beukenveld. Samen met andere vrijwilligers en families stonden we een paar jaar geleden worstenbroodjes te bakken. Naast het vrijwilligerswerk ben ik bakker van beroep. Ik wil andere mensen warm maken om vrijwilligerswerk te doen in Beukenveld. Vrijwilligerswerk maakt andere mensen gelukkig. Dit zien is echt heel fijn. Tijdens corona viel spijtig genoeg alles stil. Ik ben blij dat er stilaan terug een opstart is, super dat de bewoners terug kunnen gaan genieten van het voetbal.

Mario

Bedankt Mario om dit met ons te delen! Super dat wij en onze bewoners op jou kunnen rekenen. 👍🏻💕

 

Nog een mooie vrijwilligster:

Betty Van Sweevelt

Ik heb Beukenveld leren kennen via mijn vriendin Berthie. Haar man, Marc, was van bij het begin van Beukenveld betrokken als vrijwilliger. Ook Louis, mijn man, die jaren heel erg betrokken was in het ‘t Weyerke heeft me Beukenveld leren kennen. Hoe lang ik al vrijwilligerswerk doe is een moeilijke vraag, al heel erg lang. In Beukenveld kom ik met regelmaat samen met Berthie zorgen voor een lekkere maaltijd. Ik ben ook vrijwilliger bij Sint-Vincentius, ‘t Weyerke, OCMW van HZ (bezoekersteam, bezoek de 90 jarigen van HZ) en op dit moment help ik als vrijwilliger in het callcenter van Heusden- Zolder. (vaccinatie) Ik ben gepensioneerd maar mijn weken zijn nog heel erg goed gevuld. Eén op twee weken vang ik ook nog 2 van onze 7 kleinkinderen op, na school. Als ik in Beukenveld binnen kom zie ik de dankbaarheid van de bewoners. Hun stralende ogen geven mij meer dan voldoening tijdens het helpen in Beukenveld. Je wordt zo gewaardeerd in Beukenveld, het doet deugd en je krijgt er zo veel voor terug van de bewoners. Corona heeft alles een tijd lang stil gelegd. Intussen is veel terug opgestart zoals St. Vincentius, Idee winkel ’t Weyerke?… Mijn vrijwilligerswerk in het Callcenter was er natuurlijk permanent. Ook ik heb toch wat angst gehad in het begin, afstand, mondmasker…. Maar stilaan kunnen terug meer dingen…

Betty Van Sweevelt

Dank u Betty om dit met ons te delen. Wij zijn heel erg blij met mooie mensen zo als jij!👍🏻💕

 

 

De volgende twee toppers:

Jean Paul Plessers en Annie Wuytens

 

Ik, Jean-Paul, werkte in de Botermijn en via deze weg ben ik vrijwilligerswerk beginnen te doen. Mijn vrouw Annie ging al vlug mee deel uitmaken van de Vriendenkring van de Botermijn. Heel wat jaren hebben wij hier samen onze schouders onder gezet. Wij organiseerden oa. de eetdagen in Beringen. Sinds die tijd komen wij ook regelmatig in Beukenveld. Wij helpen graag bij feestjes of we komen de handen uit de mouwen steken op de tuindagen van Beukenveld. De samenwerking verloopt altijd goed. Toch genieten wij het meest van de bezoekjes bij enkele bewoners. Gerard, Enes, David… die ons kennen van de Botermijn. Oa. door hen worden wij altijd warm onthaald. Intussen zijn Annie en ik met pensioen. In Beukenveld zijn we dus al betrokken van in het begin. Daarnaast doen wij ook vrijwilligerswerk in de parochie in Hechtel, in verenigingen in Hechtel en ook voor Dienstencentrum ’t Klavertje engageren wij ons. Wij komen graag in Beukenveld. Het is er gezellig en er hangt altijd een fijne sfeer. Als vrijwilliger word je er heel goed ontvangen. Je aanwezigheid maakt de bewoners en het personeel gelukkig, er is altijd een grote dankbaarheid. Wij zijn er overtuigd van dat vrijwilligerswerk ook in Beukenveld echt heel hard(t) nodig is. De voorbije maanden was het anders… Het was individueler, er waren minder contacten, iedereen was meer geïsoleerd. De omgeving kon minder betrokken worden, maar voor het personeel en de bewoners bleven deze contacten belangrijk. Al stonden ze op een laag pitje…Door af en toe een telefoontje of een bezoekje buiten probeerden we samen deze contacten te onderhouden.

Jean-Paul en Annie

Bedankt Jean-Paul en Annie om dit met ons te delen. Mensen zoals jullie zijn voor ons onbetaalbaar…👍🏻💕